26 September: BurenDag & BuurtBouwmarkt

Geen tiendaags evenement als vorig jaar, maar 1 middag ontdek-je-plekje in Buiksloterham. De focus van de BuurtBouwmarkt ligt op de ambitie om van Buiksloterham een voorbeeld van circulaire wijkontwikkeling te maken. Denk aan hergebruik van materialen, energie zoveel mogelijk uit hernieuwbare bronnen, ruilhandel, meer groen in de wijk en minder uitstoot door verkeer en industrie. Met bewoners, voor bewoners. Mijn zegen heeft het. Maar wat betekent dat nou in de praktijk?

Daar proberen de initiatiefnemers onder begeleiding van Stadslab Buiksloterham en deelnemers (zelfbouwers, bedrijven en organisaties in Buiksloterham) antwoord op te geven door je te laten zien wat zij al hebben gedaan of van plan zijn. Je kunt bijvoorbeeld binnen kijken bij buren-zelfbouwers die experimenteren met duurzame toepassingen. Bij de Bouwmaat aan de Asterweg gaat een project van start waarbij het hele dak wordt volgelegd met zonnecellen die mensen zonder geschikt dak kunnen kopen voor het rendement. Zaterdag wordt uitgelegd hoe dat werkt. Misschien een mooi moment om te onderzoeken of er op de Karwei niet ook panelen (of liever nog: een groen dak) kan komen. Er is een hele rits locaties die meedoet. Het programma vindt plaats tussen 14 en 17 uur en de actuele lijst deelnemers vind je op Buiksloterham.nl.

Aan het einde van de dag is er een BurenBorrel in The Rock. Voor iedereen die kennis wil maken met de (toekomstige) bewoners van Buiksloterham. Vanaf 12 uur houdt de gemeente kijkdag bij de kavels in Noord, waaronder Monnikskapstraat en Klaprozenweg Houd dus rekening met een extra stroom ‘cruisers’ die dag.

 

Comments are closed.