A- Simone, Adrian, Aiden en Tessel

De bouw op toekomstig Bosrankstraat 5 (hoekkavel t.o. Heldringschool) is begonnen. Hoewel we in oktober 2010 als een van de eersten een kavel wisten te bemachtigen, zijn we als een van de laatsten begonnen met bouwen. Dat heeft veel, zo niet alles, te maken met de crisis op de woningmarkt.

Simone (46) Adrian (44) Aidan (11) en Tessel (7) -rechtsonder scheppend: buurjongen Rem (2)-

Simone (46) Adrian (44) Aidan (11) en Tessel (7) -rechtsonder scheppend: buurjongen Rem (2)-

Als genaturaliseerde Amsterdammers hadden we in 2005 de oversteek gewaagd naar het Gooi. Om met jonge kinderen dichter bij ons werk te zijn, en meer tijd over te houden voor het gezin en onszelf. We trokken in een groot, mooi, honderd jaar oud herenhuis met tuin. Met scholen, winkels, bos en heide om de hoek. Maar we kwamen we er al snel achter dat Hilversum ons eigenlijk niet paste. Te netjes, braaf, te aangeharkt, teveel uiterlijke schijn. In feite; teveel het Gooi.

Toen we 4 jaar geleden op dit zelfbouwproject in Buiksloterham stuitten hoefden we dan ook niet lang na te denken; genoeg ruimte voor een groot huis-met-tuin. Op een spannende plek, voor relatief weinig geld. En we konden een oude een oude droom verwezenlijken; het bouwen van een eigen huis. We hadden onszelf eigenlijk maar een eis opgelegd; we wilden per se eerst ons huis verkopen. En daar zat m nou net de crux. Want de huizencrisis had inmiddels ook het Gooi bereikt, en flink ook. Dus ons aanvankelijk enthousiasme over het project, de buren, het pionieren, en het weer terugkeren naar onze stad, maakte langzaam maar zeker plaats voor voorzichtigheid, twijfel, wanhoop en tenslotte berusting.

Tot we ons huis in februari 2014 ineens verkochten. Aan een stel uit Amsterdam met twee kinderen dat meer tijd wilde voor zichzelf en het gezin in een rustige omgeving.

De bouwplannen konden direct weer uit de koelkast. Samen met de architect die we destijds al bereid hadden gevonden met ons mee te denken, Marc Koehler, moesten we razendsnel het bestaande plan ombouwen. Omdat verschillende kasbouwtechnieken die een paar jaar geleden nog zo veelbelovend leken, inmiddels achterhaald waren, en vooral veel geld en moeite bleken te kosten. Onze kaswoning werd omgetekend tot een ruime loftwoning, met veel glas, en veel hout.
Een spannende, open, duurzame gezinswoning met een prachtig uitzicht over Noord en het IJ.

Comments are closed.