Beate’s film

Een stille gast met filmcamera bij presentaties en bijeenkomsten:… wie is ze en wat doet ze?

Ze heet Beate Lendt en stelt zich voor:

Ik ken Gerald en Thomas al bijna 15 jaar! Alle drie vonden we onze weg naar een woongroep op de Weteringschans, in hartje Amsterdam. Gerald vestigde zich na enkele omzwervingen over de wereld uiteindelijk voor een studie in Nederland. Thomas vanuit Zwitserland en ik uit Berlijn.

Het was een prachtig grachtenpand vol gekke mensen. Naast huisgenoten waren we ook vakgenoten en dat zijn we gebleven. Thomas en Gerald bouwen nu  met hun families hun eigen (kas)huis en mogen dus straks ook weer samen klussen:)

Gerald en ik hebben een jarenlange inspirerende samenwerking: architectonische en stedenbouwkundige prijsvragen, gekke kunstevents – Green Graffiti Flower Balloons – en vooral inhoudelijke samenwerking bij filmprojecten over architectuur.  Zoals bij het project NEXT21 over flexibel en Open Bouwen in Japan en `Dreaming of a Treehouse` over een bijzonder woningbouwproject van Frei Otto in Berlijn. (cc-studio, www.ximage.nl )

En nu volg ik met mijn camera het ontwikkel- en bouwproces van hun kaswoning. Ik doe  dit als onderdeel van een filmproject over participatie in de woningbouw in Nederland. Tot nu toe was het vooral voorbereiding. Maar nu de eerste paal er in zit kan het ‘echte’ werk beginnen!

Veel succes,  ook aan alle andere Bosrankers!

Beate Lendt

 

 

Comments are closed.