Bezoekers op de bosrankstraat

Op 6 december kwamen wethouder Maarten van Poelgeest samen met stadsdeelvoorzitter Rob Post en Els Daems en Sjanet Wagemans van bureau Noordwaarts op werkbezoek in de Bosrankstraat. Van Poelgeest stopt in 2014 als wethouder ruimtelijke ordening en lijsttrekker van GroenLinks, we hopen dat de persoon die zijn portefeuille over neemt net zo gedreven en vernieuwend is  ingesteld als deze ‘wethouder zelfbouw’. Van Poelgeest staat bekend om zijn plannen om leegstand (van kantoren) tegen te gaan en als grote stimulans achter vernieuwende projecten, waaronder zelfbouw.

 Wethouder Maarten van Poelgeest en stadsdeelvoorzitter Rob Post in gesprek met  de aanstaande bewoners van de Bosrankstraat. Wethouder Maarten van Poelgeest en stadsdeelvoorzitter Rob Post in gesprek met de aanstaande bewoners van de Bosrankstraat.

Wethouder Maarten van Poelgeest en stadsdeelvoorzitter Rob Post in gesprek met de aanstaande bewoners van de Bosrankstraat.

Tijdens het bezoek maakten we meteen gebruik van de kans om meer uitleg te geven over het plan voor de straat, en de manier waarop wij als bewoners de inrichting van de straat zien in de toekomst. Een groep toekomstige bewoners zit in de straatcommissie, zij overleggen met Noordwaarts over de toekomstige inrichting van de straat. In het web van regels, planning, budgetten en procedures verwachten we nog veel uitdagingen. Gelukkig waren van Poelgeest en Post ons goed gezind, en had Els Daems van Noordwaarts positieve dingen te melden over de bewoners.

Els Daems en Rob Post luisteren naar plannen en ideeën.

Els Daems en Rob Post luisteren naar plannen en ideeën.

In de gierende wind, op een industriegebied in de schemer, kregen onze bezoekers een duidelijk idee van de transformatie van dit gebied in Amsterdam Noord. Ik hoop dat het enthousiasme van de bewoners de bezoekende ambtenaren een beetje heeft opgewarmd. Na de bouw van Pieter en Helen te hebben beklommen, zijn we ook nog even gaan kijken bij kavel G van Marcel en Nienke, die aan de andere kant van de straat al flink de hoogte in gaan.

Over de bouwweg op weg naar de volgende bouw.

Over de bouwweg op weg naar de volgende bouw.

Op bezoek bij Marcel en Nienke.

Op bezoek bij Marcel en Nienke.

Half bevroren en in het donker dronken wij nog een lekkere warme chocomel bij Wilhelmina-Dok niet te ver van onze toekomstige straat. En alles waar ik aan kon denken was dat superuitzicht dat ik straks ook vanuit mijn woonkamer kan zien!

Het uitzicht vanaf de bovenste verdieping van Pieter en Helen.

Het uitzicht vanaf de bovenste verdieping van Pieter en Helen.

Comments are closed.