Geheid buren

We’re not alone! Dinsdag 16 december begon het heiwerk voor 18 kavels op kavel 3B (in het verlengde van 3A), straks beter bekend als de Monnikskapstraat. Veel (jonge) gezinnen, dus de eerste paal werd kleurrijk besmeurd door kinderhandjes.

Het is bijna anderhalf jaar geleden (augustus 2013) dat we dit moment vierden voor de Bosrankstraat. Ik weet dus als geen ander: de eerste heipaal is een mijlpaal: ‘nu is het echt begonnen’. Opeens wordt de afmeting van je huis op de grond zichtbaar, en dat is fijn na zoveel maanden papierwerk. Uiteindelijk komen er 24 woningen op 3B. Ook op kavel 3C (parallel aan Klaprozenweg, ten Noorden van 3A en 3B) is het grondwerk begonnen. Dit stukje Buiksloterham gaat snel veranderen en ik ben heel benieuwd naar het ontwerp van alle huizen die hier in 2015 uit de grond moeten gaan schieten. Pionieren in Buiksloterham schept een band, dus daarom een beeldverslag van de heiborrel van de blogloze buren van 3B. Welkom in de buurt! (voor de appeltaart verwijs ik graag door naar Waar Genoegen)

Oja, de ‘feestpaal’ is inmiddels onderdeel van het fundament van  Monnikskapstraat 58 (Leila, Aernout, Amaelie en Philou). Als dat geen goed begin is.

Buren van 3B

Buren van 3B

Philou (oktober 2014) en Amaelie (5 jaar) op plek waar hun huis gaat komen (met de eerste paal!)

Het is toch een momentje

Geen handjes in beton, maar er op

Nog even een grote zandbak

Nog even een grote zandbak

 

Comments are closed.