R – Gerald & Sanne en Thomas & Uli

Wie zijn we?

De familie Kas & Co verkast ergens in 2014  naar de kas op de hoek van de Bosrankstraat. Nu wonen we nog Amsterdam Oost, ook lang niet gek. Maar het kan altijd gekker.

In de kas komen twee woningen. Deze gaan bewoond worden door Sanne & Gerald die in oktober ’13 en zoon of dochter verwachten, en Thomas & Uli met hun dochter.

Gerald, Thomas, Uli en Sanne

Gerald, Thomas, Uli en Sanne

 

Op het filmpje kun je zien wie de stoere krasse kassers zijn die dit allemaal uit hun brein laten ontspruiten.

Sanne op schaatsen

Sanne

Gerald Linder

Gerald

Ons gezin bestaat nu nog uit het duo Sanne & Gerald en eind oktober komt daar een jonge Bosranker bij.

Gerald, beton-glas-staal fanaat, kritische geest, uitgesproken, gedreven en houdt ervan om alles gedaan te krijgen wat onmogelijk lijkt. Houdt verder van appeltaart maar ook van zwemmen en zijn werk is zijn hobby bij cc-studio. Kan verder niet tegen onrecht, geliefd bij gedreven bouwkunde studenten en hoopt dat hij een dochter krijgt. Sanne, kunstschaats- en klassiekballet fanaat, maakt graag een babbeltje      links en rechts en houdt van kasbonen en lummelen. Houdt niet van lang achter de pc zitten. Sleutelt aan het onderwijs bij de Vrije Universiteit en hoopt dat ze een zoon krijgt. Samen hopen ze vooral op een gezonde Bosranker.

 

Ontwerp:

Een doorzon, doorkijk woning met volop privacy. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk te putten uit zonneenergie door panelen op het dak en aan de zijkant. Onder de grond wordt de gesprokkelde energie van de zomermaanden opgeslagen voor de winter. Als jullie ons er nogal bleekjes uit vinden zien, kom dan wat hout brengen…we hebben houtkachels voor als de zomerzon wat dunnetjes is. We hebben overigens wel gewoon water en een wc. Best normaal eigenlijk. Het ontwerp wordt nu het proces vordert mooier en mooier. Sanne fantaseert al over kasbonen en alles wat je maar kan verbouwen in een kas. Haar droom is een tafeltje voor de deur met rasechte kasproducten. Er is verder niks gesneuveld, de mannen Gerald & Thomas ontwerpen driftig verder en het huis wordt steeds puiker. Soms poppen wat praktische zaken op over hoe je ramen zeemt tot 15 meter hoog.

Bosrank over 5 jaar:

in het woonerf (met belemmerende bakken voor snelrijdende auto’s) wordt het eerste Bosrankcircuit gehouden

een mieters Bosrank-lustrumfeest

bewoners lassen ‘vandaag geen bezichtiging’ in

‘Bosrank: the movie’ gaat in première (met Bosrankers in de hoofdrol)

er is een Bosrankpond voor de bezoekers van de Bosrankstraat

 

 

De hoek waar de kaswoning gaat komen

De hoek waar de kaswoning gaat komen

 

Tagged with 

Comments are closed.