Kaswoning in “Je Eigen Droomhuis”

Sanne en Gerald doen mee aan het SBS-huizenprogramma: “Je Eigen Droomhuis”. Samen met hun dochtertje Isa (1,5) gaan ze wonen in de bijzondere kaswoning die op de hoek Bosrankstraat/Hulstweg verrijst. En niet alleen, want ze delen het huis met een ander koppel, Thomas en Uli en hun dochter. Door de bijzondere constructie die helemaal zelf door Gerald en Thomas is uitgedacht maken ze optimaal gebruik van de beschikbare vierkante meters. En kunnen er prima twee gezinnen wonen. De kaswoning bestaat voor een groot deel uit serres, die officieel gelden als buitenruimte, maar een groot deel van het jaar (lente, zomer, herfst) goed functioneren als verblijfsruimte. Alleen tijdens koude winterperiodes moeten de bewoners zich terugtrekken in de beter geïsoleerde kern van het huis.

Een heel bijzonder project, en dat is ook productiemaatschappij Helder opgevallen, die dit programma in opdracht van SBS produceren. Ze hebben Gerald gevonden via zijn website om te checken in welke fase de bouw ervan nu was. Voor het programma moest de bouw net zijn gestart en medio april min of meer af klaar zijn.

Er worden in totaal 16 projecten in Nederland gevolgd en het is nog niet 100% zeker dat ze allemaal daadwerkelijk worden uitgezonden (vanaf april volgend jaar).

Niets is zo veranderlijk als de planning van een bouwproces (behalve dan de mensch zelf  misschien) dus het is begrijpelijk dat ze op meerdere paarden wedden.

Afgelopen week vonden de eerste opnamen met Gerald en Sanne plaats. Nu nog voor een houten casco, maar dat blijft niet lang zo. In de 2e week van september gaat de kas er over, en dan ziet het er ineens heel anders uit.

Volgens mij zijn Gerald en Sanne  geen mensen die zelf actief de spotlights zoeken, maar voor deze keer vinden ze het wel leuk om mee te doen. Zo zegt Sanne: ‘ Alle aandacht is welverdiende eer voor de ‘geestelijk vader van dit alles’ a.k.a. Gerald, die al 10 jaar bezig is om deze droom werkelijkheid te laten worden’. Zelf krijgt ze door dit proces nog meer zin om te verkassen en te ervaren hoe het is om in zo’n bijzondere glazen stulp te  wonen.

Met wat mazzel is het verslag van bouw, oplevering en verhuizing vanaf april 2016 te zien op tv bij SBS. Ben je in de tussentijd nieuwsgierig naar de voortgang: je bent altijd welkom op safari in de Bosrankstraat of volg  de website over de kaswoning

 

Interview met Sanne achter de kaswoning

Interview met Sanne achter de kaswoning

Status kaswoning augustus 2015

Status kaswoning augustus 2015

Zo moet de kaswoning worden

Zo moet de kaswoning worden

Comments are closed.