Nieuw kavelaanbod Buiksloterham

Wil je ook zelf bouwen in Buiksloterham, zet dan dinsdagavond 25 augustus in je agenda. Tussen 18 en 21 uur presenteert Laurens Ivens (wethouder Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn) het nieuwe kavelaanbod dat begin oktober via een zelfbouwmarkt wordt aangeboden.

Er is speciale aandacht voor bouwgroepen. Doelgroep: iedereen die geïnteresseerd is in samen bouwen in Amsterdam. Van bouwgroep tot professional tot de bouwer die een groep zoekt.

Ik ben benieuwd of die avond ook de exacte datum van de zelfbouwmarkt en  de procedure worden toegelicht. Vorig jaar lagen mensen al weken van tevoren in de rij voor een kavel en de populariteit van sommige gebieden (waaronder Buiksloterham) is alleen maar toegenomen. Ik vraag me af of hoe de gemeente dit proces gaat reguleren. Bij voorgaande edities hield ze zich zoveel mogelijk afzijdig en reageerde met de toelichting dat de rij ‘zichzelf reguleerde’. Inmiddels kan en mag het geen verrassing meer zijn dat er mensen al weken voor aanvang van de markt in de rij gaan staan, dus met die verwachting moet je rekening houden bij de keuze voor de locatie en procedure.

Ik heb al gehoord dat er op kavel 3 de laatste individuele kavels worden aangeboden aan de Klaprozenweg en in het verlengde van de Monnikskapstraat, (richting NDSM). Het zou me niet verbazen als het kavel op de hoek Ridderspoorweg en Monnikskapstraat voor een bouwgroep wordt aangeboden. Er waren eerst plannen om hier een autoverhuurbedrijf te vestigen, maar dat is volgens mij afgeblazen. Tot grote grote blijdschap van de toekomstige bewoners, die al voldoende auto’s langs en achter hun huis hebben rijden.

Verder verwacht ik dat ook kavel 20, hoek Ridderspoorweg en Papaverweg voor bouwgroepen wordt aangeboden. Ik weet dat verschillende woningzoekenden daar op anticiperen en al groepen aan het vormen zijn. De grote vraag is natuurlijk waar de grondwaarde van de kavel op getaxeerd gaat worden. Dat bedrag zal vast hoger liggen dan de ‘vroege vogel-prijs’ uit 2011.

De bijeenkomst vind plaats bij het Oosterdok in de Van Gendthallen, Jacob Bontiusplaats (naast Roest en nabij de Czaar Peterstraat).

De gemeente noemt het een Bouwgroepenbijeenkomst, maar het hele kavelaanbod wordt dus gepresenteerd.

 

Comments are closed.