November zelfbouwmaand?

Feit is dat er veel aandacht is. VPRO’s Tegenlicht is as maandag 18 november (21 uur, Ned 2) helemaal gewijd aan zelfbouw: ‘Bouw ‘t zelf: met je kont tegen de crisis’. Buurman John Zondag van kavel O en Frank Alsema (BSH 03)  vertellen over Buiksloterham. Kijken dus!

Op de woensdag 20 november organiseert Pakhuis de Zwijger n.a.v de Tegenlicht-uitzending  een Meet Up. Hamvraag: Zelfbouw krijgt een steeds grotere rol in de toekomst van de woningontwikkeling. Hoe zal dit de bouwsector beïnvloeden? Pakhuis de Zwijger, grote zaal, 20.00 uur.

Nog niet genoeg? Op dinsdag 26 november is er een weer een zelfbouwcafé in Pakhuis de Zwijger. Met als titel ‘Gewoon zelfbouw’ is het programma bedoeld om een stand van zaken te geven van zelfbouw in Amsterdam. Te gast in o.a. wethouder Ruimtelijke Ordening (nog even) Maarten van de Poelgeest. Hij heeft zich gedurende zijn ambtstermijn ingezet om zelfbouw in Amsterdam meer mogelijk te maken. Hoe succesvol is dat geweest? Is zijn missie nu ten einde of moet er nog veel gebeuren? Discussieer mee. Voor deze bijeenkomst is ook een gang gemaakt langs verschillende Amsterdamse zelfbouwprojecten. Hier is een film van gemaakt die deze avond wordt vertoond: met ook een rol voor de Bosrankstraat. Toegang is gratis: 17 tot 19 uur, grote zaal Pakhuis de Zwijger

Meer informatie en aanmelden

Comments are closed.